درآمد و بازار کار رشته داروسازی
بازار کار رشته داروسازی موضوعی است که ما در این مطلب بررسی خواهیم کرد. بسیاری از داوطلبان رشته تجربی، متقاضی تحصیل در رشته دارو سازی هستند. به همین دلیل رقابت برای ورود به این رشته و سپس یافتن کار برای آن بسیار بیشتر از سایر رشتهها است. اگر شما هم به تحصیل و یافتن کار در این رشته علاقهمند هستید، پیشنهاد میکنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا از درآمد داروسازی در ایران، بازار کار داروسازی در خارج از کشور و آینده شغلی داروسازی – خانمها بیشتر بدانید.
بازار کار رشته داروسازی 1402
رشته داروسازی یکی از رشتههای محبوب دانش آموزان تجربی است. این رشته مثل سایر رشتهها، هر سال در دفترچه انتخاب رشته سراسری و آزاد قرار دارد. بنابراین قبل از بررسی بازار و درآمد داروسازی در ایران، بهتر است کمی از این رشته اطلاعات بیشتری به دست آوریم. بسیاری از داوطلبان ممکن است هنوز انتخاب رشته نکرده و شناخت خوبی از این رشته نداشته باشند. پس در ادامه همراه ما باشید تا بازار کار رشته داروسازی را بیشتر بشناسیم.
تعریف رشته داروسازی
در میان رشته های تحصیلی پر درآمد تجربی، مانند پزشکی و دندانپزشکی، داروسازی نیز از جمله پرطرفدارترین رشتهها محسوب میشود. همانطور که از نام این رشته پیداست، افراد با قبولی در آن به علم نحوه ساخت دارو دست پیدا میکنند. علاوه بر این، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده نیز در این رشته مورد نقد قرار میگیرد. به صورت کلی، هدف نهایی ارائه این رشته در دانشگاهها، تربیت افرادی است که به بهترین نحو ممکن؛ خاصیت مواد را شناسایی میکنند و داروهایی با کمترین میزان عوارض میسازند.
دروس این رشته مثل سایر رشتهها عمومی، اختیاری، تخصصی و پایه است که افراد برای فارغ التحصیلی باید شبانه روز درس بخوانند تا از پس این رشته که به دقت بالایی احتیاج دارد، بربیایند. همچنین پذیرفته شدگان رشته داروسازی، پس از دو سال باید در آزمون سنجش که هر سال به صورت اجباری در حال برگزار شدن است، شرکت کنند. داروسازی برخلاف تصور عموم که رشتهای راحتتر از رشتههای پزشکی و دندان پزشکی است، سختیهای زیادی در دوران کارشناسی، ارشد و دکتری دارد.
بازار کار رشته داروسازی و حیطه شغلی آن
اما به صورت کلی بازار کار رشته داروسازی را میتوان شامل استخدام در کارخانههای داروسازی، تهیه لوازم و محصولات آرایشی و بهداشتی، ارائه خدمات درمانی به بیمارستانها یا گرفتن سمتهایی در سازمانهای دولتی مانند معاونت غذا و دارو، مدیریت بازرسی، سیاست گذاریهای دارویی و…دانست. یکی از زمینههای شغلی محبوب در این رشته نیز تاسیس داروخانه میباشد که برای آینده شغلی خانمها گزینهای مناسب است. بازار کار رشته داروسازی در ایران بستگی به دانش فرد، توانایی در تشخیص داروها، رشته و شاخه مورد نظر در دوره کارشناسی ارشد است.
البته این رشته به طور کلی آینده شغلی خوبی نسبت به سایر شغلها دارد و خیلی مهم نیست که متقاضی در کدام شاخه ادامه تحصیل بدهد. از معروفترین شاخههای داروسازی در دوره کارشناسی ارشد، داروسازی بالینی، داروشناسی، گیاهان دارویی، سم شناسی، کنترل دارویی، فارماسیوتیکس، بیوتکنولوژی دارویی، داروسازی هستهای و نانو فناوری دارویی است. انتخاب هر یک از این گرایشها برای رسیدن به درآمدی خوب و مطمئن، تفاوت آنچنان زیادی ندارد.
تحلیل گرایشهای رشته داروسازی 1402
قبل از اینکه در مورد درآمد صحبت کنیم. بهتر است درک بهتری از گرایشها داشته باشیم. زیرا برای ورود به بازار کار رشته گرایش داروسازی در درآمد تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. به همین دلیل در ادامه این مطلب، گرایشهای این رشته را با جزئیات بیشتری تحلیل خواهیم کرد.
o سمشناسی
o داروشناسی
o داروسازی بالینی
o شیمی دارویی
o فارماکوگنوزی
o فارماسیوتیکس
o کنترل دارو
o نانوفناوری دارویی
o بیوتکنولوژی دارویی
o سم شناسی