رشته خلبانی بدون کنکور 1401 + شرایط، مراحل و هزینه
رشته خلبانی بدون کنکور 1401 + شرایط، مراحل و هزینه

رشته خلبانی بدون کنکور 1401 + شرایط، مراحل و هزینه، رشته خلبانی از جمله رشته های پرطرفدار به حساب می آید که به دلیل جذابیت های زیاد آن، بسیاری از افراد را شیفتهی خود می کند. خلبانی یکی از گرایش های مهم رشتهی هوانوردی است. خلبان که به نام های دیگری از جمله آویاتور یا پیلوت یا سکاندار نیز آن را می شناسند، به شخصی گفته میشود که هدایت یک وسیلهی هوایی نظیر: هلیکوپتر، هواپیمای مسافربری، هواپیمای جنگنده یا نظامی یا پاراگلایدر را بر عهده دارد.
امروزه راه های مختلفی برای رسیدن به این شغل وجود دارند که علاوه بر تحصیل در این رشته، آموزشگاه های آزادی هم وجود دارند که به عنوان مثال برای خلبانی هواپیماهای مسافری می توانید بعد از گذراندن دوره های خاصی، گواهینامه آن را دریافت نمایید. به منظور نشستن پشت فرمان هواپیما و پرواز در آسمان می بایست از ویژگی های فیزیکی خاصی برخوردار باشید. داشتن سلامت جسمی و روانی لازم از جمله این ویژگی ها به شمار می رود.
برای اطلاع از رشته خلبانی بدون کنکور 1401 + شرایط، مراحل و هزینه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. 9099072952 تماس از سراسر کشور و 9099072952 (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 1 شب حتی ایام تعطیل |
شرایط جسمانی لازم برای خلبانی
گرچه همیشه شایعات زیادی درباره شرایط جسمانی و شرایط خلبان شدن وجود داشته است اما شکی در این موضوع نیست که یک خلبان باید شرایط جسمانی و روحی سالمی داشته باشد زیرا این خلبان است که در شرایط استرس زا باید هواپیما را به خوبی کنترل نماید. انجام آزمایشات زیر جزو شرایط خلبان شدن است.
? تست بینایی شامل: میدان و عمق دید و تست کور رنگی از جمله مهم ترین تست ها می باشد.
? آزمایشات کامل ادرار و خون (حتی HIV) به همراه گرفتن فشار خون
? ادیومتری (نوار گوش)
? گرفتن نوار مغز و قلب
? عکس از قفسه سینه و نوار ریه
? عکس برداری و معاینه وضعیت سلامت دهان و دندان
? معاینه شرایط جسمانی برای احراز سلامت جسمانی (حداقل قد 165 سانتی متر)
داوطلبانی که آزمایشات بالا را انجام دهند و سلامت جسمانی کامل آن ها احراز گردد، می توانند کارت AMC را دریافت نمایند. در حقیقت این کارت نشان دهنده سلامت کامل فردی است که علاقه مند به خلبان شدن در آینده می باشد و به دنبال دانستن شرایط لازم برای خلبانی است. از خلبانان تا سن 40 سالگی، سالیانه یکبار این آزمایشات به عمل می آید. از سن 40 تا 60 از خلبانان هر 6 ماه این آزمایشات گرفته می شود، تا شرایط سلامتی آن ها بررسی گردد.
از جمله شایعاتی که در بین افراد پیرامون شرایط خلبان شدن رواج پیدا کرده است، می توان به این موارد که اگر عینکی هستید یا دندان پر شده دارید، نمی توانید خلبان شوید اشاره کرد که این شایعات نادرست می باشد.
برای خلبان شدن چه رشته ای باید خواند؟
دانش آموزان محصل در مقطع دبیرستان می توانند دیپلم خود را در یکی از رشته های علوم تجربی، ریاضی و فیزیک کسب نمایند. دانش آموزان برای ورود به دانشکده پرواز شرکت هواپیمایی کشور می بایست مدرک دیپلم متوسطه و مدرک پیش دانشگاهی رشته ریاضی و فیزیک خود را ارائه دهند. فرد متقاضی تحصیل در دانشکده پرواز باید در کنکور شرکت نماید و حداکثر سن او 22 سال باشد. متقاضی تحصیل در رشته خلبانی پس از کسب نمره لازم قبولی خلبانی و انتخاب رشته خلبانی در انتخاب رشته خود باید مراحل آزمایشات و معاینات پزشکی را بگذراند. داوطلبان تحصیل در رشته خلبانی می توانند در رشته خلبانی مدارس ثبت نام کنند که هزینه آن چیزی در حدود 30 میلیون تومان می باشد.
شاخه خلبانی نظامی، تنها شاخه از رشته خلبانی است می توان در دانشگاه های سراسری تحصیل کرد و از رشته های دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری می باشد و دانشجویان خود را از متقاضیان گروه های آزمایشی علوم تجربی و ریاضی و فیزیک بر می گزیند. در نتیجه در پاسخ به سوال همیشگی و پرتکرار این دسته از دانش آموزان که برای خلبانی می بایست در چه رشته ای در دبیرستان تحصیل نماییم تا بتوان به این هدف رسید، باید گفت داشتن مدرک دیپلم در گروه های ریاضی و تجربی برای ادامه این رشته در شاخه مذکور در دانشگاه سراسری، الزامی می باشد.
نتایج تست ها و آزمون هایی که دانشگاه شهید ستاری از دانشجویان این رشته خود اخذ می نماید، تعیین کننده این خواهد بود که متقاضی در کدام زمینه تخصصی (اعم از: خلبان جنگی، آموزشی و یا خلبان مسافربری) می تواند آموزش ببیند. دانشجویان پذیرفته شده در رشته خلبانی دانشگاه ستاری زیر مجموعه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی می باشند و دانش آموزان از بدو ورود خود به این دانشگاه یک فرد نظامی شناخته می شوند و در نهایت نیز تحت عنوان افسر مهندس هوایی یا کارشناس هوایی فارغ التحصیل می شوند. در این دانشگاه متقاضیان خانم نمی توانند پذیرش شوند و برای آن ها روش های دیگری وجود خواهد داشت که در ادامه به آن می پردازیم.
شرایط دندان خلبان ها
درباره شرایط دندان برای خلبانی شایعات بسیاری در بین افراد وجود دارد که از جمله این شایعات می توان به این موضوع که فردی که یک دندان پر کرده دارد نمی تواند خلبان شود و یا فردی که از عینک استفاده می نماید شرایط خلبان شدن را ندارد، اشاره کرد. بسیاری از افرادی که عینکی هستند می توانند با انجام عمل دیگ، از عینک استفاده نکنند و در سری آزمایشات مربوط به بررسی سلامت کامل خلبانان شرکت نمایند.
از جمله آزمایشاتی که جزو شرایط خلبان شدن است آزمایشات مربوط به تست سلامت دهان و دندان متقاضی خلبانی می باشد. از دندان و فک متقاضیان عکس برداری می گردد تا سلامت آن ها بررسی شود. در صورتی که متقاضی سلامت کامل در آزمایشات را داشته باشد به او کارت AMC اعطا می گردد که نشان دهنده سلامت جسمانی او می باشد.
مسئولیت های خلبان
? مسئول جان مسافران در هواپیماهای مسافربری
? سالم به مقصد رساندن مسافران و بارها
? حضور یک تا دو ساعت قبل از پرواز در فرودگاه
? دریافت نقشه مسیر پرواز
? مشخص کردن میزان سوختی که مورد نیاز است و تامین آن برای پرواز
? دریافت آمار تعداد مسافران و بارهای هواپیما
میزان سختی سغل خلبانی
با توجه به مسئولیتی که این مجموعه شاغلان دارند، شغل خلبانی جزو دسته مشاغل سخت محسوب می شوند و تعداد زیادی به خاطر سختی این شغل از علاقه خود نسبت به آن دست می کشند.
مهارت های مورد نیاز برای خلبانی
? توانایی حفظ خونسردی در موقعیت های حساسی که برای فرد پیش می آید.
? مدیریت کردن بحران ها در موقعیت های مختلف و شجاع و نترس بودن
? داشتن آرامش از نظر فکر و اعصاب در زمان پرواز هواپیما
? قدرت تصمیم گیری و تفکر به موقع و آنی
? منظم و دقیق بودن و دارا بودن برنامه در زندگی خود
? دارا بودن ضریب هوشی بالا